تغییرات قوانین مالیاتی و پیچیدگی هایی که در اجرای آن وجود دارد غالبا باعث سردرگمی مودیان میشود.
مودیان تصور میکنند برای آنکه بتوانند از ضررهای مالیاتی خود جلوگیری کنند باید کفش آهنین بپوشند و زمان زیادی را در اداره دارایی سپری کنند.
هرچند تمام تکالیف مودیان در قانون مالیات های مستقیم به صورت دقیق ذکر شده است، اما مسلما درک و اجرای کامل تمامی قوانین از عهده مودیان خارج خواهد بود.
از این رو اگر مودیان بخواهند به تنهایی امور مالیاتی خود را پیگیری کنند ممکن است متضرر شوند یا خیلی دیر به نتیجه مطلوب برسند.
شرکت ها برای آنکه بتوانند از حق و حقوق مالیاتی خود دفاع کنند نیاز دارند از مشاوره های وکلای مالیاتی استفاده کنند.
وکلای مالیاتی کاملاً به قوانین مالیاتی و بیمه تامین اجتماعی روز مسلط هستند و میتوانند در اجرای امور مالیاتی به صورت مستقل عمل کرده و قاعدتاً با تجربهای که در این زمینه دارند بهترین نتیجه را حاصل کنند.
از طرفی وکلای مالیاتی ارتباط تنگاتنگی با حوزههای مختلف اداره دارایی دارند و میتوانند مسیر پروندهها را هموار و کوتاه کنند.
همچنین وکلای مالیاتی قادرند با توجه به رای صادره لایحه متناسبی بنویسند و با استفاده از ادله کافی از پرونده موکل خود در هیاتهای مختلفمالیاتی دفاع کنند.
هنوز هم اهمیت استفاده از تخصص و تجربه وکلای مالیاتی برای مودیان روشن نیست.
بسیاری از مودیان برای صرفه جویی در هزینه ها ترجیح میدهند خودشان یا حسابدارانشان پیگیری امور مالیاتی را به عهده بگیرند که ممکن است تبعات نه چندان مطلوبی به همراه داشته باشد.