افزایش خدمات مالی و اقتصادی و همچنین فراوانی گزینههای مختلف برای انتقال پول و دارایی، سبب شده تا بسیاری از افراد در مواجه شدن با مسائل نوین اقتصادی، با مشکلات مختلفی همراه بوده و در برخی از وارد، دچار سردرگمی شوند.
بسیاری از افراد نیازمند این هستند که مسائل مالی خود را به شکل نوینی مدیریت کرده و مسائل مربوط به محیط کاری خود را، با دقت بیشتری حل کنند. یکی از راههایی که میتوان از طریق آن برای داشتن یک سیستم مدیریتی درست اقدام نمود، استفاده از خدمات حسابرسی خواهد بود.
خدمات حسابرسی میتوانند به ما در زمینه مسائل مختلف مالی و اقتصادی کمک کرده و انجام محاسبات مربوط به آن را آسان سازند. اگر برای شما نیز این سوال پیش آمده که اصول حسابرسی چیست و چگونه میتواند به ما کمک کند، به شما پیشنهاد میکنیم تا ادامه این مطلب را با دقت مطالعه کرده و آن را از دست ندهید.
هدف ما در این مقاله بررسی چیستی خدمات مختلف حسابرسی بوده و پس از آن، میخواهیم تا به کمک یکدیگر مزایای این خدمات را مطالعه کنیم
خدمات حسابرسی چیست؟
به تمامی فعالیتها و فرآیندهایی که در زمینه مدیریت سرمایه کسب و کار باشد، خدمات حسابرسی گفته میشود؛ با این تفاوت که این خدمات، با محاسبات و نظارت بسیار دقیق انجام شده و در بررسی آن، به تمامی نکات و مسائل دقت میشود. در حسابرسی، تمامی مبالغ ورودی و خروجی باید ثبت شده و بررسی شوند و هرگونه فعالیتی در شرکت یا موسسه، باید توسط فرد حسابرس یا کارکنان، در لیست فعالیتها نوشته شود.
به زبان دیگر، میتوان حسابرسی را مجموعهای از فعالیتها دانست که به سبب آنها، تمامی امور و رفتارهای خروجی و ورودی به یک شرکت، سازمان یا موسسه ضبط میشود. سپس با استفاده از این اطلاعات، بررسیهای مالی و نهایی یک سیستم با دقت بیشتری صورت پذیرفته و سعی میکنیم تا بدین طریق، دقیقترین برآورد مالی را برای شرکت خود به ارمغان آوریم.
خدمات حسابرسی شامل چه مواردی میشود؟
همانطور که در بخش قبلی به این موضوع اشاره کردیم، خدمات حسابرسی مجموعه بزرگی از فعالیتهای مختلف را شامل میشود. هر کدام از این فعالیتها باید به شیوه درستی اجرا شده و در مراحل اجرایی آنها، به تمامی موارد دقت شود. در ادامه به بررسی برخی از این گزینهها میپردازیم.
- تهیه گزارشات به صورت منظم بر اساس تاریخ
- ارائه گزارشات حسابرسی به شیوههای مختلف مانند حسابرسی ویژه، حسابرسی عمومی، حسابرسی مناقصات و غیره.
- محاسبه میزان دقیق حقوق و دستمز پرسنل
- ارائه گزارشات قانونی و انجام حسابرسیهای مختلف بر اساس آن
- مشاوره دادن به اعضای پروژه در زمینه حسابرسی مالی و بررسی ترازهای مختلف
- انجام حسابرسی مالیاتی و اعلام میزان مبلغ مشخص شده در انتهای هر دوره زمانی
بهتر است به این نکته نیز دقت کنید که موارد اعلام شده، تنها برخی از وظایف شرکت خدمات دهنده بوده و مسائل بسیاری در این زمینه، وجود خواهند داشت. شما میتوانید با بهره بردن از این خدمات، خود به کشف تمامی نکات مثبت و منفی باقیمانده پرداخته و بدین شکل، نسبت به تمامی جزئیات این خدمات آگاهی لازم را کسب کنید.
چرا باید خدمات حسابرسی را برای شرکت خود دریافت کنیم؟
اغلب افراد و بسیاری از مدیران شرکتها، بر این عقیده هستند که نیازی به دریافت خدمات حسابرسی نخواهد بود و امورات شرکت، میتواند صرفا با کمک کارمندان و عوامل، به انجام برسد. در بسیاری از موارد نیز این حرف صحیح بوده و برای پیشبرد اهداف شرکت، نیازی به خدمات یک فرد یا موسسه نخواهیم داشت.
حال شرایطی را در نظر بگیرید که شرکت شما مدتها فعالیت خود را بدون بررسی دقیق و ریز جزئیات مبالغ ادامه داده و توجهی به این نکات، نداشته است. از سوی دیگر، زمانی که مسائل مالی شرکت افزایش پیدا میکنند؛ مدیریت کردن آنها سخت بوده و نیازمند دانش و تجربه بسیار بالایی خواهد بود. در چنین مواقعی بهترین و تنها راه برای شما، این است که از خدمات حسابرسی بهرهمند شده و سعی کنید تا بدین شکل، شرکت خود را دوباره به وضعیت ثبات بازگردانید.
در شرکتهایی که امور حسابرسی به صورت پیوسته انجام میشوند، احتمال وقوع هرگونه کلاهبرداری یا اختلاس تا نزدیک صفر کاهش پیدا خواهد کرد و افراد سودجو از هیچ طریقی نمیتوانند پولها و منابع مالی شرکت را جا به جا کرده یا از محدوده آن، خارج نمایند.
انواع خدمات حسابرسی
حسابرسی میتواند به گونهها و اشکال مختلفی شکل گرفته و انجام شود. برای انجام این امور، ابتدا باید زمینه فعالیت خود را مشخص کنید. هر شرکتی بنا بر نیازها و توانمندیهای خود، به بخش خاصی از حسابرسی نیاز خواهد داشت و افراد مختلف میتوانند به این شرکتها در زمینههای مشخص شده، کمک رسانی کنند.
در ادامه برخی از انواع حسابرسی را به صورت لیست مهیا کرده و آنها را به شما معرفی میکنیم.
- حسابرسی داخلی
- حسابرسی قانونی
- حسابرسی صورتهای مالی
- حسابرسی رعایتی
- حسابرسی عملیاتی
- و غیره.
چگونه شرکتی معتبر را برای دریافت خدمات حسابرسی انتخاب کنیم؟
پس از آن که نکات مثبت و منفی خدمات حسابرسی را بررسی کرده و درباره دریافت این خدمات، به جمع بندی نهایی رسیدیم، زمان آن فرا میرسد تا با چالش جدیدی روبرو شویم.
انتخاب شرکت مناسب برای دریافت خدمات حسابرسی، امری سخت و زمانبر خواهد بود. شما باید شرکتی را برای این امور انتخاب کنید که بتواند به بهترین شکل ممکن به این امور رسیدگی کرده و هیچگونه اشتباهی را در فرآیند کاری، مرتکب نشود.
شرکت پیشگامان حساب یکی از شرکتهای با سابقه و موفق در زمینه ارائه انواع خدمات محسوب میشود و شما میتوانید برای دریافت خدمات حسابرسی مختلف، به این شرکت مراجعه کنید. بررسیها نشان داده که درصد بسیار بالایی از مراجعین و مشتریان، نسبت به خدمات این شرکت رضایت کامل داشته و موفق شدند تا پس از درخواست کمک از این شرکت، وضعیت موسسه خود را از نظر مالی بهبود بخشند.
شما نیز میتوانید با توجه به اطلاعات به دست آمده و ویژگیهای مختلف خدمات حسابداری و حسابرسی، برای دریافت خدمات به سایت این شرکت مراجعه کنید. دریافت خدمات از این شرکت به شما اطمینان خاطر خاصی را اهدا خواهد کرد و سبب میشود تا افراد بتوانند بدون نگرانیهای مربوط به مسائل مالی، به انجام وظایف خود پرداخته و شرکت شما را به سوی پیشرفت حرکت دهند.
خدمات حسابرسی شرکت پیشگامان حساب
شرکت پیشگامان حساب با اعضای انجمن حسابرسان ایران همکاری داشته و با آگاهی کامل از دغدغههای مودیان در تلاش است تا بتواند خدمات حسابرسی مطلوب را به آنان ارائه دهد.
گروه ما سعی دارد تا گامی بزرگ در جهت بهبود شرایط مالیاتی مودیان بردارد.
خدمات حسابرسی نوعی فرآیند نظارتی بر عملکرد حسابداران است.
حسابرس در این فرآیند تمامی صورتهای مالی یک شرکت را به دقت بررسی کرده و بدون هیچگونه جانب داری میزان انطباق این اسناد با استانداردهای حسابداری و قانونی را میسنجد.
حسابرس باید پس از بررسی گزارشهای مالی ریسکهای موجود را شناسایی و ارزیابی نماید.
معرفی خدمات حسابرسی پیشگامان حساب
از دیدگاه آیین رفتار حرفهای، اهداف حرفه حسابداری عبارت از دستیابی به بهترین اصول و ضوابط حرفهای، اجرای عملیات در بالاترین سظح ممکن، بر اساس اصول و ضوابط مذکور و به طور کلی تامین منافع عمومی است.
بند 10 آیین رفتار حرفهای
پس از آنکه حسابرس با آگاهی کامل از استانداردهای حسابرسی تمامی اسناد را مورد بازبینی قرار داد گزارشی تهیه نموده و با توضیح روند کار، نظر خود را نسبت به گزارشات مالی اعلام میکند.
هرچند حسابرسی میتواند با اهداف گوناگونی انجام پذیرد اما طبق ماده 272 قانون مالیاتهای مستقیم اشخاص حقیقی و حقوقی زیر ملزم به ارائه گزارش حسابرسی رسمی هستند.
نحوه ارائه گزارش حسابرسی
این گزارش باید همزمان با ارائه اظهارنامه یا نهایتاً تا سه ماه پس از مهلت انقضای ارائه اظهارنامه عملکرد هر سال به اداره دارایی تحویل داده شود، در غیر این صورت علاوه بر آنکه درآمد مودی از طریق رسیدگی تعیین خواهد شد، جریمهای معادل 20 درصد مالیات متعلق نیز به دلیل عدم ارائه گزارش حسابرسی در تاریخ مقرر از مودی دریافت میگردد.
♦ شرکتهای موضوع بندهای “الف” و “د” ماده واحده قانون استفاده از خدمات تخصیصی و حرفهای حسابداران ذیصلاح به عنوان حسابدار رسمی که به شرح زیراند:
- شرکتهای پذیرفته شده یا متقاضی پذیرش بورس اوراق بهادار.
- شرکتها و موسسات موضوع بندهای “الف” و “ب” ماده 7 اساسنامه قانونی سازمان حسابرسی.
(لازم به ذکر است این بند برای مشمولینی که شروع سال مالی آنها از ابتدای فروردین سال 1394 و بعدتر از آن است، لازمالاجراست.)
- اشخاص حقیقی یا حقوقی بر اساس نوع فعالیت.
- شعب و دفاتر نمایندگی شرکتهای خارجی که در اجرای قانون “اجازه ثبت شعبه یا نمایندگی شرکتهای خارجی مصوب 1376″، در ایران ثبت شدهاند.
- شرکتهای سهامی عام و شرکتهای تابعه و وابسته به آنها.
- موسسات و نهادهای عمومی غیردولتی و شرکتها، سازمانها و موسسات تابعه و وابسته به آنها.
- اشخاص حقیقی یا حقوقی بر اساس حجم فعالیت.
- سایر اشخاص حقوقی و حقیقی که طبق آخرین اظهارنامه تسلیمی، کل درآمد ناخالص آنها بیش از 50 میلیارد ریال یا جمع دارایی آنان (طبق ستون بدهکار در ترازنامه) بیش از 80 میلیارد ریال باشد، مکلف به ارائه گزارش حسابرسی رسمی هستند.
(لازم به ذکر است این بند برای مشمولینی که شروع سال مالی آنها از ابتدای فروردین سال 1396 و بعدتر از آن است، لازمالاجراست)
♦ حضور حسابرس در شرکتها
از آنجا که غالباً حسابرسی به صورت سالیانه انجام میشود، بسیاری از شرکتها ترجیح میدهند به جای استخدام حسابرس داخلی از خدمات موسسههای حسابرسی استفاده کنند.
بدین منظور بهتر است از دقت و کیفیت عملکرد موسسه حسابرسی اطمینان حاصل کنند تا بتوانند بیهیچ تردیدی مدارک مالی خود را در اختیار آنها قرار دهند.
هر حسابرس پس از آنکه صورتهای مالی را از تمامی جوانب حائز اهمیت مورد بررسی قرار میدهد، باید اظهارنظر خود را به صورت گزارشی استاندارد تهیه نموده و به عنوان نتیجه نهایی حسابرسی ارائه دهد.
♦ تقسیم بندی اظهار نظرهای حسابرس:
الف) اظهارنظر مقبول
این اظهارنظر نشاندهنده آن است که تمامی صورتهای مالی به گونهای تنظیم شده که هیچگونه تحریف با اهمیتی در آن صورت نگرفته است. در این اظهارنظر حسابرس بیان میکند که تمامی گزارشات مالی بر اساس استانداردهای حسابداری تنظیم شده و دامنه رسیدگی نیز مطلوب بوده است.
ب) اظهارنظر مشروط
اگر حسابرس در گزارشهای مالی با عدم رعایت استاندارد حسابداری مواجه شود و این عدم انطباق مربوط به مسائل مهم اما غیراساسی باشد، اظهارنظر خود را مشروط اعلام میکند. این نوع گزارش نوعی اظهارنظر مقبول است که حسابرس با اضافه کردن توضیحاتی به گزارش خود عوامل مشروط کننده مقبولیت را بیان میکند. جالب است بدانید اصولا درصد بالایی از گزارشات حسابرسی در این دسته قرار میگیرند.
پ) اظهارنظر مردود
درصورتی که در فرآیند حسابرسی، موارد انحراف از استانداردهای حسابرسی تاثیر اساسی بر گزارش مالی مورد بررسی داشته باشند، حسابرس اظهارنظر مردود صادر خواهد نمود.
ت) عدم اظهارنظر
در صورتی که حسابرس هنگام بررسی صورتهای مالی با محدودیت یا ابهام اساسی مواجه شود به گونهای که نتواند تاثیر آن ابهام یا محدودیت را بر صورتهای مالی تعیین کند ، گزارش حسابرسی عدم اظهارنظر صادر خواهد نمود.
♦ تاثیر گزارش حسابرسی بر فعالیت یک شرکت
اسناد مالی هرشرکت باید به گونهای تنظیم شود که در نتیجه حسابرسی رای مقبول یا مشروط برای آن صادر گردد، در غیر این صورت آن شرکت فاقد اعتبار کافی بوده و معاملات سهام آن تا برطرف شدن دلایل مردود یا عدم اظهارنظر متوقف خواهد شد.
موسسه حسابرسی و حسابداری مالیاتی پیشگامان حساب با 10 سال تجربه موثر در امور مالیاتی میتواند شما را در تنظیم اسناد مالی قابل دفاع، مطابق با قانون و استانداردهای حسابداری یاری کند.
خدمات حسابرسی شرکت پیشگامان حساب
شرکت پیشگامان حساب با اعضای انجمن حسابرسان ایران همکاری داشته و با آگاهی کامل از دغدغههای مودیان در تلاش است تا بتواند خدمات حسابرسی مطلوب را به آنان ارائه دهد.
گروه ما سعی دارد تا گامی بزرگ در جهت بهبود شرایط مالیاتی مودیان بردارد.
خدمات حسابرسی نوعی فرآیند نظارتی بر عملکرد حسابداران است.
حسابرس در این فرآیند تمامی صورتهای مالی یک شرکت را به دقت بررسی کرده و بدون هیچگونه جانب داری میزان انطباق این اسناد با استانداردهای حسابداری و قانونی را میسنجد.
حسابرس باید پس از بررسی گزارشهای مالی ریسکهای موجود را شناسایی و ارزیابی نماید.
معرفی خدمات حسابرسی پیشگامان حساب
از دیدگاه آیین رفتار حرفهای، اهداف حرفه حسابداری عبارت از دستیابی به بهترین اصول و ضوابط حرفهای، اجرای عملیات در بالاترین سظح ممکن، بر اساس اصول و ضوابط مذکور و به طور کلی تامین منافع عمومی است.
بند 10 آیین رفتار حرفهای
پس از آنکه حسابرس با آگاهی کامل از استانداردهای حسابرسی تمامی اسناد را مورد بازبینی قرار داد گزارشی تهیه نموده و با توضیح روند کار، نظر خود را نسبت به گزارشات مالی اعلام میکند.
هرچند حسابرسی میتواند با اهداف گوناگونی انجام پذیرد اما طبق ماده 272 قانون مالیاتهای مستقیم اشخاص حقیقی و حقوقی زیر ملزم به ارائه گزارش حسابرسی رسمی هستند.
نحوه ارائه گزارش حسابرسی
این گزارش باید همزمان با ارائه اظهارنامه یا نهایتاً تا سه ماه پس از مهلت انقضای ارائه اظهارنامه عملکرد هر سال به اداره دارایی تحویل داده شود، در غیر این صورت علاوه بر آنکه درآمد مودی از طریق رسیدگی تعیین خواهد شد، جریمهای معادل 20 درصد مالیات متعلق نیز به دلیل عدم ارائه گزارش حسابرسی در تاریخ مقرر از مودی دریافت میگردد.
♦ شرکتهای موضوع بندهای “الف” و “د” ماده واحده قانون استفاده از خدمات تخصیصی و حرفهای حسابداران ذیصلاح به عنوان حسابدار رسمی که به شرح زیراند:
شرکتهای پذیرفته شده یا متقاضی پذیرش بورس اوراق بهادار.
شرکتها و موسسات موضوع بندهای “الف” و “ب” ماده 7 اساسنامه قانونی سازمان حسابرسی.
(لازم به ذکر است این بند برای مشمولینی که شروع سال مالی آنها از ابتدای فروردین سال 1394 و بعدتر از آن است، لازمالاجراست.)
اشخاص حقیقی یا حقوقی بر اساس نوع فعالیت.
شعب و دفاتر نمایندگی شرکتهای خارجی که در اجرای قانون “اجازه ثبت شعبه یا نمایندگی شرکتهای خارجی مصوب 1376″، در ایران ثبت شدهاند.
شرکتهای سهامی عام و شرکتهای تابعه و وابسته به آنها.
موسسات و نهادهای عمومی غیردولتی و شرکتها، سازمانها و موسسات تابعه و وابسته به آنها.
اشخاص حقیقی یا حقوقی بر اساس حجم فعالیت.
سایر اشخاص حقوقی و حقیقی که طبق آخرین اظهارنامه تسلیمی، کل درآمد ناخالص آنها بیش از 50 میلیارد ریال یا جمع دارایی آنان (طبق ستون بدهکار در ترازنامه) بیش از 80 میلیارد ریال باشد، مکلف به ارائه گزارش حسابرسی رسمی هستند.
(لازم به ذکر است این بند برای مشمولینی که شروع سال مالی آنها از ابتدای فروردین سال 1396 و بعدتر از آن است، لازمالاجراست)
♦ حضور حسابرس در شرکتها
از آنجا که غالباً حسابرسی به صورت سالیانه انجام میشود، بسیاری از شرکتها ترجیح میدهند به جای استخدام حسابرس داخلی از خدمات موسسههای حسابرسی استفاده کنند.
بدین منظور بهتر است از دقت و کیفیت عملکرد موسسه حسابرسی اطمینان حاصل کنند تا بتوانند بیهیچ تردیدی مدارک مالی خود را در اختیار آنها قرار دهند.
هر حسابرس پس از آنکه صورتهای مالی را از تمامی جوانب حائز اهمیت مورد بررسی قرار میدهد، باید اظهارنظر خود را به صورت گزارشی استاندارد تهیه نموده و به عنوان نتیجه نهایی حسابرسی ارائه دهد.
♦ تقسیم بندی اظهار نظرهای حسابرس:
الف) اظهارنظر مقبول
این اظهارنظر نشاندهنده آن است که تمامی صورتهای مالی به گونهای تنظیم شده که هیچگونه تحریف با اهمیتی در آن صورت نگرفته است. در این اظهارنظر حسابرس بیان میکند که تمامی گزارشات مالی بر اساس استانداردهای حسابداری تنظیم شده و دامنه رسیدگی نیز مطلوب بوده است.
ب) اظهارنظر مشروط
اگر حسابرس در گزارشهای مالی با عدم رعایت استاندارد حسابداری مواجه شود و این عدم انطباق مربوط به مسائل مهم اما غیراساسی باشد، اظهارنظر خود را مشروط اعلام میکند. این نوع گزارش نوعی اظهارنظر مقبول است که حسابرس با اضافه کردن توضیحاتی به گزارش خود عوامل مشروط کننده مقبولیت را بیان میکند. جالب است بدانید اصولا درصد بالایی از گزارشات حسابرسی در این دسته قرار میگیرند.
پ) اظهارنظر مردود
درصورتی که در فرآیند حسابرسی، موارد انحراف از استانداردهای حسابرسی تاثیر اساسی بر گزارش مالی مورد بررسی داشته باشند، حسابرس اظهارنظر مردود صادر خواهد نمود.
ت) عدم اظهارنظر
در صورتی که حسابرس هنگام بررسی صورتهای مالی با محدودیت یا ابهام اساسی مواجه شود به گونهای که نتواند تاثیر آن ابهام یا محدودیت را بر صورتهای مالی تعیین کند ، گزارش حسابرسی عدم اظهارنظر صادر خواهد نمود.
♦ تاثیر گزارش حسابرسی بر فعالیت یک شرکت
اسناد مالی هرشرکت باید به گونهای تنظیم شود که در نتیجه حسابرسی رای مقبول یا مشروط برای آن صادر گردد، در غیر این صورت آن شرکت فاقد اعتبار کافی بوده و معاملات سهام آن تا برطرف شدن دلایل مردود یا عدم اظهارنظر متوقف خواهد شد.
موسسه حسابرسی و حسابداری مالیاتی پیشگامان حساب با 10 سال تجربه موثر در امور مالیاتی میتواند شما را در تنظیم اسناد مالی قابل دفاع، مطابق با قانون و استانداردهای حسابداری یاری کند.